Og vestlandsmesteren er…


Lørdag 27. mai ble Vestlandsmesterskap i Teatersport™ arrangert på Bakscenen. Totalt var det fire lag som deltok, med totalt 12 improvisatørerer; «Eliten og stor», «Team Meistre», «Tantes inferno» og «Team telttur». Her var det en fin blanding av både erfarne og nye improvisatører.

Vi begynte dagen med en workshop for alle som skulle på scenen. Denne ble ledet av hoveddommer Eirik Skarsbø, fra Det Andre Teatret. Her fikk alle varmet godt opp og fikk masse spennende input til forestillingen. Det er alltid motiverende å jobbe med flinke improvisatører med masse erfaring, og Eirik er helt klart en av dem.

Etter to timer med workshop hadde alle fortjent en liten pause, og vi tok da turen ut i det flotte sommerværet for å få i oss litt mat og for å forberede og lade opp til det store Vestlandsmesterskapet i Teatersport™.

Det var god stemning i salen da showet begynte, selv om det er utfordrende å konkurrere mot sol og 20 grader på Vestlandet.

Dommerne bestod, i tillegg til Eirik Skarsbø, av Tormod Løvold og Frode Bjorøy. De er begge medlemmer av Bergen Impro Laug (BIL) og har spilt impro for fulle hus i Bergen i en årrekke.

Alle lagene leverte veldig bra på scenen og man kunne se at de koste seg foran publikum. Hvert lag kom med ulike utfordringer til de andre lagene, om deretter måtte løses gjennom å improvisere. Lagene ble ledet gjennom kvelden av konferansier Adrian Aleksander Moe og på piano fikk de hjelp av Kjetil Skaugen til å improvisere frem sanger.

De fikk vist sine improkunster til både publikum og dommere og det var ikke enkelt for dommerne å kåre en vinner. Til slutt var det to lag som stod igjen i finalen; «Eliten og stor» og «Team telttur». Det ble en tett kamp men til slutt måtte en av lagene stå igjen som vinner.

Og vinneren ble; «Eliten og stor», bestående av Ingvild Johannesen, Chris André Lygre og Renathe Engesæth Nilsen. De stakk av med både heder og ære, i tillegg til en plass i NM i Teatersport™ som arrangeres under Teaterdagene på Lillehammer i september. Vi ønsker de god tur og tvi tvi i finalen.

Tusen takk til alle deltagere, dommere, musiker, konferansier og publikum for å ha gjort dette til en festkveld.